آدرس دفتر
آدرس کلینیک:

خیابان ولیعصر، بالاتر از پارک ساعی، بن بست گل، ساختمان گل، طبقه ۴، واحد ۴۰۴

جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

زخم پای دیابتی چیست

زخم پای دیابتی چیست
در این مقاله چه می‌خوانیم ...

دیابت در سال‌های اخیر بین افراد بیشتری دیده شده‌ است. این امر بسیار نگران کننده است و مشکلات زیادی برای بیمار به همراه دارد. یکی از علائم اصلی این بیماری، ایجاد زخم‌های دردناک روی بدن است. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دلایل ابتلا، روش تشخیص و چگونگی درمان زخم پای دیابتی با این مقاله از مجله سایت دکتر فاطمه درزی همراه شوید.

دلایل زخم پای دیابتی

در افراد مبتلا به دیابت حتی یک زخم کوچک می‌تواند به سرعت به یک عفونت مزمن تبدیل شود زیرا زخم پای دیابت به‌ خودی‌ خود درمان نمی‌شود. متاسفانه به دلیل قند بالا، تشخیص و درمان زخم‌های دیابتی بسیار دشوار و زمان‌بر است. پس از فهمیدن اینکه زخم پای دیابتی چیست، لازم است دلایل آن را نیز بدانید. دلایل ایجاد و ماندگاری این دردها مختلف است که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • گردش خون ضعیف: گردش خون ضعیف نوعی اختلال عروقی است که در آن خون به طور موثر در پا جریان ندارد. این موضوع بهبود زخم پا را دشوارتر می‌کند.
  • قند خون بالا(هیپرگلیسمی):از طرفی سطح گلوکز خون، روند درمان زخم پای دیابتی را با مشکل روبه رو می‌کند. پس مدیریت قند خون بسیار مهم است.
  • نوراپاتی دیابتی: آسیب عصبی ناشی از دیابت یک عارضه‌ طولانی مدت است و می‌تواند منجر به از دست دادن حس لامسه در پا شود.
  • ضعیف شدن اعصاب حسی پا:سوزن سوزن شدن پوست پای دیابتی یکی از علائم اولیه‌ آسیب دیدگی اعصاب در اطراف پا است. آسیب به سیستم اعصاب در افراد دیابتی، حساسیت به درد را کاهش می‌دهد و باعث ایجاد زخم‌های بدون درد می‌شود و این موضوع باعث تشخیص دیرهنگام زخم‌ها در کف پا می‌شود.
  • مدت طولانی ابتلا به دیابت
  • شدت بالای دیابت
  • آسیب دیدگی و جراحات پا

برای لمس حس شیرین سلامتی در کنار شما هستیم

کلینیک فاطمه درزی، با کادری مجرب و با برترین تکنولوژی‌های روز دنیا در خدمت شماست

انواع زخم پای دیابتی کدامند

پزشکان و متخصصین درصد بیماری پای دیابتی را تخمین می‌زنند و دز مقیاس 0 تا 5 ارزیابی می‌کنند.

  • زخم درجه 0 : زخم بدون ضایعات باز است و در این حالت ممکن است زخم بهبود یابد.
  • زخم‌های درجه‌ 1 : زخم‌های سطی بوده و به لایه‌های زیرین نفوذ نکرده است.
  • زخم درجه 2 : زخم عمیق‌تر شده و به تاندون استخوان و یا به کپسول مفصل رسیده است.
  • زخم درجه 3 : زخم لایه‌های عمیق‌تر را درگیر کرده و منجر به تشکیل آبسه استئومیلیت شده است.
  • زخم درجه 4 : قانقاریا در قسمتی از انگشتان پا یا پاشنه ایجاد شده است.
  • زخم درجه 5 : کل پا تحت تاثیر بافت اسکار و قانقاریا قرار گرفته است.

زخم پای دیابتی چیست

علائم و نشانه های زخم پای دیابتی

زخم‌های پای دیابت ناگهانی بوده و با کوچک‌ترین زخم پدیدار می‌شوند اما علائم زخم پای دیابتی چیست؟ در ادامه این نشانه‌ها را آورده‌ایم.

  1. یکی از اولین نشانه‌های این عارضه، ترشح در ناحیه آسیب دیده است. به طوری که گاهی باعث ایجاد لکه در جوراب یا در کفش می‌شود.
  2. تورم و قرمزی در ناحیه زخم
  3. استشمام بوهای غیر طبیعی در قسمت زخم پا
  4. مشهورترین علائم زخم پا دیدن بافت سیاه به نام اسکار یا قانقاریا در اطراف زخم است. به دلیل اختلال جریان خون زخم تغییر رنگ داده است.

قانقاریا آخرین مرحله از زخم پای دیابت است که باعث مرگ بافت به دلیل عفونت زیاد می‌شود. در صورت عدم درمان، این عفونت گسترش یافته و باعث تخریب کل بافت و اندام درگیر می‌شود. در این حالت ترشحات بدبو، درد و بی‌حسی به تدریج بروز می‌کند. در صورت  مشاهده‌ هر نوع تغییر رنگ از جمله سبز، آبی، بنفش یا سیاه سریعا به پزشک مراجعه کنید.

ما را دنبال کنید

کلینیک فاطمه درزی، با کادری مجرب و با برترین تکنولوژی‌های روز دنیا در خدمت شماست

بهترین روش درمان زخم پای دیابتی

درمان زخم پای دیابتی چیست؟ دیابت را جدی بگیرید زیرا نادیده گرفتن باعث بروز مشکلات شدید‌تر و غیر قابل درمان می‌شود. همچنین ممکن است عفونت ناشی از زخم پای دیابتی به بافت‌ها و استخوان‌های اطراف گسترش پیدا کند و در صورت عدم درمان، باعث قطع عضو می‌شود. در ادامه به بررسی بهترین روش‌های درمان می‌پردازیم.

  • ارزیابی زخم با یک معاینه کامل

در اولین وهله، پزشک معاینه خود را انجام می‌دهد. این کار با فرایندی آغاز می‌شود که شامل برداشتن کامل پوست مرده پا است. بسیاری از زخم‌ها در پوست زیرین پا پنهان می‌شوند. بنابراین فقط روش دبریدمان می‌تواند زخم‌های واقعی را در معرض دید قرار دهد و به پزشک کمک کرده تا میزان زخم را ارزیابی کند.

  • باندپیچی مناسب، کنترل عفونت و برداشتن فشار از روی پا

استفاده از پانسمان برای زخم، کنترل عفونت و برداشتن فشار روی زخم، برای جلوگیری از برگشت زخم دیابتی در حین یا بعد از درمان دیابتی ضروری است. بهترین پانسمان برای زخم پای دیابتی، پانسمانی است که رطوبت کافی پا را حفظ کند و محیطی مناسب برای بهبود زخم فراهم شود. پس از باندپیچی محل زخم را روزی دو الی سه بار تعویض کنید.

  • مراقبت هایپرتریک برای زخم‌های دیابتی

هایپرتریک همان اکسیژن درمانی است که برای زخم پای دیابتی صورت می‌گیرد و موفقیت آمیز است. در این روش از اکسیژن تحت فشار خالص برای جایگزینی سطح تخلیه شده استفاده می‌شود. از آنجا که اکسیژن نقش موثری در بهبود روند زخم‌ها دارد جاهایی که قبلا ترمیم نشده‌اند را بهبود می‌بخشد.

زخم پای دیابتی چیست

درمان زخم پای دیابتی سطحی در کلینیک درزی

این عارضه یکی از بیماری‌های رایج که بروز آن باعث اختلالات جدی در بدن می‌شود. برای بیشتر افراد این سئوال مطرح شده است که آیا زخم پای دیابتی درمان دارد؟ خوشبختانه روش‌های متعددی برای درمان این مشکل وجود دارد که برخی از آنها را بررسی کردیم.

کلینیک دکتر فاطمه درزی با کادری مجرب و با برترین تکنولوژی‌های روز دنیا در خدمت بیماران دیابتی است. کلینیک دکتر فاطمه درزی یکی از مراکز درمانی فوق تخصصی در حوزه‌ بهبود مشکلات ناشی از ابتلا به زخم، در پای افرادی که به دیابت سطحی مبتلا هستند دارد.

افراد می‌توانند با مراجعه به کلینیک دکتر فاطمه درزی برای زخم پای دیابت از برترین روش‌های درمان بهرمند شوند. در کلینیک دکتر فاطمه درزی ابتدا با بررسی سوابق پزشکی، شدت این عارضه در بدن و میزان سلامتی جسمانی بیمار را مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در پایان نیز ممکن است یکی از روش‌های غیرجراحی برای کاهش التهاب و علائم در بیمار را در نظر بگیرند.

با ما در تماس باشید

کلینیک فاطمه درزی، با کادری مجرب و با برترین تکنولوژی‌های روز دنیا در خدمت شماست

سخن پایانی

به سوال زخم پای دیابتی چیست؟ پاسخ دادیم و روش‌های زیادی برای بهبود زخم پای دیابتی بیان کردیم. افراد می‌توانند مشکلات ناشی از ابتلا به این بیماری را با انجام روش‌های غیر جراحی بهبود ببخشند. کلینیک تخصصی دکتر درزی یکی از مراکز درمانی پیشرفته در حوضه بهبود مشکلات دیابتی است که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

امتیاز شما
دکتر فاطمه درزی

دکتر فاطمه درزی

نام پزشک: دکتر فاطمه درزی
تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه علوم بهزیستی و دانشگاه ایران
تخصص: ارتوپدی فنی
موسس کلینیک ارتوپد فنی ارکیده

پروفایل نویسنده
دکتر فاطمه درزی

دکتر فاطمه درزی

نام پزشک: دکتر فاطمه درزی
تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه علوم بهزیستی و دانشگاه ایران
تخصص: ارتوپدی فنی
موسس کلینیک ارتوپد فنی ارکیده

پروفایل نویسنده

۲۱ پاسخ

  1. واقعا خوب بود این مطلب تا قبل این دیدگاه دیگه ای داشتم حتما حضوری میام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مطالب پیشنهادی به شما

مطالب مورد نیاز شما

تماس با ما

خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم